zaterdag 28 april 2012

Dezeweekmenu nummertwee

Afgelopen week liep een beetje anders, daarom werd er wat geswitcht en geskipt in het weekmenu.
Overigens is dit fenomeen heel gebruikelijk, in het huis van Jikke. U bent gewaarschuwd ;-)
(dit alles heeft tot gevolg dat er gerechten van het vorige menu in het menu van deze week zijn terecht gekomen, waarvoor excuses)


Pannenkoeken van papa, die we vandaag eten, hmmmm


Deze week eten wij:

Maandag: Zomerse stamp
Dinsdag: Zalm met ovenfriet & erwtjes met wortels
Woensdag: Gevulde pasta (van ah) met italiaanse salade (ook van ah)
(lekker makkelijk en het meest favo gerecht van onze dochter)
Donderdag: Gevulde focaccia met een tomaten/mozzarella/olijven/basilicum salade
Vrijdag: Patatjes (want we gaan met een groep vrienden + kids naar Hellendoorn)
Zaterdag: Couscous met kip en groenten
(komt uit Werelds koken op z'n Hollands van C1000)
Zondag: eten we bij opa en oma

Couscous met kip en groenten


Benodigdheden:
1 envelopje saffraan
3 eetlepels olijfolie
2 uien, fijngesnipperd
1 courgette
2 kleine winterwortels
4 kipkarbonades
2 theelepels gemberpoeder
400 gr vleestomaten in stukken
250 gr couscous
3 eetlepels fijngehakte verse koriander of peterselie


Bereiding:
  • Leg de draadjes saffraan in een maatbeker en schenk er 500 ml heet water op. Verwarm 2 eetlepels olie in een soeppan en bak de uien 5 minuten op laag vuur zonder dat ze kleuren.
  • Snijd intussen de courgette in 3 stukken en snijd elk stuk in 4 parten. Snijd ook de winterwortel in 3 stukken en elk stuk weer in 4 parten.
  • Bestrooi de stukken kip met zout en peper. Schep de kip door de uien in de pan en bak ze rondom lichtbruin.
  • Voeg de stukken wortel en gemberpoeder toe en schenk het saffraanwater in de pan. Breng alles aan de kook. Leg de deksel op de pan en kook op laag vuur 25 minuten.
  • Voeg de stukken courgette en tomaat toe en kook zachtjes nog 12 minuten.
  • Bereid intussen de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking. Roer de resterende eetlepel olie door de couscous.
  • Proef het gerecht en voeg naar smaak zout toe.
  • Schep de couscous in een mooie schaal en leg de groenten en stukken kip eromheen. Lepel het kookvocht over de couscous. Strooi de koriander of peterselie over.


Eet smakelijk!!!

2 opmerkingen:

  1. Haha was dat een hint ofzo?? ;)
    aan de slag dus maar ;)

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Oh wat erg zeg! Ik dacht dat je me allang volgde, hahahaha. Wat dom van mij! Het was dus geen hint richting jou hoor! Maar vind het wel heel lief dat je me nu volgt, hihihi. Ik ga nu heeeeel hard nadenken wat voor give-away het wordt. Zet het deze week op mijn blog!

      Verwijderen